Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са амбасадором Републике Мађарске у Србији Њ.Е. Јожеф Золтаном Мађаром о унапређењу сарадње две земље у области демографије и популационе политике.

Министарка Кисић је истакла да су односи Републике Србије и Мађарске на изузетном, а пре свега пријатељском нивоу, чему сведочи и интензивна сарадња у свим областима.

Проф. др Кисић је нагласила да постоји простор за унапређење сарадње две земље у области демографије, а нарочито по питању утврђивања стратешких праваца развоја и унапређења популационе политике, унапређења законске регулативе, примене и реализације мера популационе политике које се односе на рађање, усклађивања рада и родитељства, промоције репродуктивног здравља и другим питањима.

Према њенима речима, Мађарска је добар пример када је у питању популациона политика, будући да та земља успешно примењује око 40 мера у тој области.
Република Србија, на основу добре праксе Мађарске, примењује велики број мера за повећање наталитета, рекла је Кисић и додала да је уверена да ће сарадња Србије и Мађарске и у наредном периоду бити одлична, а нарочито у области демографије и бриге о породици.

Амбасадор Мађарске је истакао да му је веома драго што Србија показује добре резултате у примени свих пронаталитетних мера и позвао министарку Кисић на Самит о демографији, који ће бити одржан средином септембра у Будимпешти.