Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић присуствовала је отварању 56. седнице Комисије о становништву и развоју Уједињених нација, која се одржава до 14. априла 2023. године у Њујорку на тему „Становништво, образовање и одрживи развој“.

Проф. др Кисић ће током заседања Комисије учествовати на дебати посвећеној убрзаном превазилажењу последица пандемије Ковид 19, као и спровођењу мера из Агенде о одрживом развоју 2030.

Делегација Србије, коју предводи министарка Кисић, учествоваће и на панелу „Јачање демографске отпорности кроз квалитетно образовање и целоживотно учење“, а који организују сталне мисије Србије, Бугарске, Кубе, Јапана, Молдавије, Јужне Кореје и Популациони фонд Уједињених нација (УНФПА).

Седница Комисије о становништву и развоју прилика је да се истакне важна улога образовања у циљу јачања демографске отпорности и узајамне повезаности са темама родне равноправнности и оснаживања жена, стварања људског капитала, економског раста и одрживости животне средине.

Циљ је да се унапреди дијалог о популационим решењима за државе са веома ниском стопом наталитета и израженим трендом старења становништва.