ЂУРЂЕВИЋ У ИВАЊИЦИ Бесплатни уџбеници за најмлађе основце у 2025.години

“Бесплатни уџбеници за децу од првог до четрвртог разреда у Ивањици, које ћемо наредне године обезбедити биће значајна помоћ родитељима”, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски, министар за бригу о породици и демографију, током посете овој општини.

Како је истакла, у разговору са председником општине Александром Митровићем, постигнут је договор о томе да за најмлађе основце у Ивањици, у 2025. години, Министарство за бригу о породици и демографију издвоји средства за бесплатне уџбенике.

“Тиме показујемо да улажемо у знање, да бринемо о одгоју, васпитању и образовању наше дечице”, казала је министар Ђурђевић Стаменковски.

Она је подсетила да је претходних година Министарство за бригу о породици и демографију финансирало у Ивањици пројекте који су важни за популациону политику, за породице и родитељство.

“Наставићемо и убудуће да учествујемо у значајним пројектима, као што су исплате надокнада незапосленим породиљама, као и исплата додатка за новорођену децу”, нагласила је министар Ђурђевић Стаменковски, похваливши одлуку локалне самоуправе Ивањице да издвоји и додатних 50.000 динара као подршку за новорођенчад.

Подели: