Ђурђевић са женама предузетницама у Ужицу: Држава је ваш савезник и истински пријатељ

“Ако нам се села угасе, не може нам ни Србија живети, а село чува домаћица у кући, као чувар вредности, као она која окупља породицу”, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски, министар за бригу о породици и демографију, приликом обиласка штандова и сусрета са женама предузетницама и председницама удружења из локалних села ужичког подручја.

“Међу вама, овде, које сте изложиле своје производе, има доста оних које су конкурисале у оквиру различитих линија подршке женама на селу, прехрамбеној производњи, али и подршке старим занатима. Занати су оно што носимо у својим рукама, посебна креативност нашег народа која је препозната свуда у свету”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да је конкурс подршке женама предузетницама, који је завршен 10. октобра, прави весник економског оснаживања жена на селу. Присутним женама је поручила да се не устручавају, већ да траже подршку своје државе, јер, како је истакла, “држава је ваш савезник и истински пријатељ.”

“Нама је циљ да будемо чувени у свету и по овим ћилимима и по овим уникатним слаткишима, по овим уметничким радовима, по нашим занатима и производима, по ономе што јесте Србија”, закључила је Ђурђевић Стаменковски.

Подели: