Ђурђевић са оболелима од ретких болести: „Ви сте посебни!“

„Ви нисте само ретки, ви сте посебни. У животу сам сусретала много различитих људи, али о животу сам највише научила од вас“, поручила је данас Милица Ђурђевић Стаменковски, министар за бригу о породици и демографију, на догађају подршке оболелима од ретких болести и њиховим породицама.

„Велико је поштовање свих нас када, упркос томе што правите планове од данас до сутра, видимо да вам не нестаје осмех са лица, да нисте изгубили веру и наду. Зато ми данас нисмо овде да вама говоримо, него да од вас учимо“, рекла је министар Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да су ови догађаји посебно важни, зато што „имамо прилику да једне друге упознамо, да продискутујемо о томе шта можемо у будућности да учинимо више за лица оболела од ретких болести.“

„Вама је познато да се група за подршку лицима оболелим од ретких болести налази у Министарству за бригу о породици и демографију и највећи успех нису само савети који тим у групи пружа, нити ваучери које смо уручили на хиљаде адреса, највећи успех је то што смо постали једна породица“, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је додала да ће, као министар за бригу о породици и демографију, настојати да се питање статуса лица са ретким болестима системски реши.

„Трудићу се да различитим законским регулативама подржимо та лица и њихове породице. Велика је ствар што се коначно чује, што сада сви знамо да постоје сви ти сјајни људи у нашем друштву, јер већина становништва није знала ни шта су ретке болести, ни колико их има. После неколико година залагања наше државе, свих надлежних институција и уз скромни допринос министарства, којим руководим, данас са поносом можемо да кажемо да смо почели малим корацима да стижемо ка великом циљу“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Како је навела, овај дан је последњи дан у Дечијој недељи, манифестације чији је покровитељ Министарство за бригу о породици и демографију и која је одржана у многим градовима широм Србије.

„Данас са правом поруком завршавамо Дечију недељу, окупљајући се са оним посебнима, најхрабријима, са онима који верују у живот и верују у будућност. Ви сте порука, која и јесте слоган нашег министарства, да опстанемо, да нас има, да нас буде“, закључила је министар Ђурђевић Стаменковски.

Подели: