Ђурђевић Стаменковски у посети Лесковцу: Подршка женама на селу је подршка чуварима породице

Милица Ђурђевић Стаменковски, министар за бригу о породици и демографију, заједно са министром привреде, Адријаном Месаровић, данас је, у оквиру промоције кампање за подршку женама предузетницама у руралним подручјима, посетила град Лесковац и разговарала са градоначелником, Гораном Цветановићем.

“Лесковац може бити конкурентан, не само на домаћем тржишту, већ са добро познатим лесковачким производима, попут лесковачког ајвара, роштиља и спрже, може наћи своје место и на тржишту у окружењу и на европским, али усудићу се да кажем, и на светском тржишту. Подршка женама на селу је подршка чуварима породице, подршка стубовима куће, подршка онима које су бринуле о домаћинству, подизале децу, али за све то време одлазиле и на посао и усклађивале рад и родитељство”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да поздравља популационе мере града Лесковца, сматрајући да су оне неопходне.

“Читав југоисток и исток наше земље се налази на највећем удару тзв. беле куге, не само због негативног миграционог салда, већ због чињенице да нам се мање деце рађа него што је то био случај претходних година. Морамо да урадимо много тога да кроз десет година имамо потпуно другачију демографску слику на овим просторима и у Србији у целини”, јасна је Ђурђевић Стаменковски.

Она је подсетила и да су протекле недеље у Народној скупштини Републике Србије усвојене измене и допуне Закона о финансијској подршци породици са децом.

“Тиме смо постали земља са убедљиво највећим родитељским додатком, не само на Балкану, већ смо постали конкурентни, када упоредимо популационе мере, и са другим државама света. Верујем да ће популационе мере локалне самоуправе, затим увећан родитељски додатак, подршка женама предузетницама, женама на селу, подршка породицама које се баве старим занатима, донети конкретан резултат и постепено направити одређене помаке како би нам се овде више деце рађало”, истакла је министар Ђурђевић Стаменковски.

Министар Милица Ђурђевић Стаменковски и министар Адријана Месаровић, данас ће обићи и пољопривредна газдинства у лесковачком крају.

Подели: