Друштво којем је породица на првом месту, има загарантовану будућност

„Друштво које породицу стави на прво место, има загарантовану будућност“, поручила је министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, отворивши манифестацију „Дани породице“ у Спортском центру „Олимп“ на Звездари.

Министар је истакла да је породица уткана у душу нашег народа, да представља стуб друштва и вредност која нема алтернативу.

„Данас смо овде да славимо живот и родитељство, да верујемо у будућност нашег друштва уздизањем оних вредности, које су кроз историјско искуство нашег народа биле управо оно чега никада нисмо хтели да се одрекнемо“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је родитеље подсетила да су у току измене Закона о финансијској подршци породици са децом, чијим ће усвајањем знатно бити увећан родитељски додатак за рођење првог, другог, трећег и четвртог детета. Како је нагласила, то су значајни износи, који економски оснажују породицу у оним првим, почетним данима, када је то заиста неопходно.

Похваливши општину Звездара на позитивном билансу када је у питању природни прираштај, Ђурђевић Стаменковски је истакла да је веома важно да се управо у целој Србији подстакне рађање другог детета и да ова општина може да буде и пример другима.

„Ми немамо право да скрстимо руке и да не видимо да је тзв. бела куга, пошаст која влада читавом Европом, већ треба да прионемо на рад и започнемо демографску обнову свим заједнички снагама. Да се боримо да нам се рађа више деце, да нам се врате они који су отишли у иностранство и да систем породичних вредности буде успостављен свуда и на сваком месту“, нагласила је министар.

Министар Ђурђевић Стаменковски је, заједно са председником општине Звездара, Михаилом Досковићем и присутном децом, посадила три стабла, као пример оних вредности  на којима почива породица, а то су љубав, вера и нада.

У оквиру манифестације „Дани породице“ на Звездари, уприличен је културно-уметнички прогам и организоване су бројне спортско-рекреативне активности за децу и родитеље, а овакав вид манифестације постаће пракса у свим градовима и општинама у Србији.

Подели: