Напредовање и развијање вештина запослених у социјалној заштити – још квалитетнија помоћ корисницима

„Веома је важно да се запослени у систему социјалне заштите стално обучавају, да напредују и развијају своје вештине, како би на најадекватнији начин помогли корисницима, али и себи“, истакао је државни секретар Мирко Јанић на Међународној конференцији ,,Фестивал права и социјалне заштите,, под називом – ЗА АРГУМЕНТОВАНО ЈАЧЕ ПОМАГАЧЕ“ која је одржана у Лесковцу, а коју је органозовало Удружење правника социјалне заштите „Аргумент“ и Комора социјалне заштите.

Државни секретар је навео да посао свих оних који раде у систему социјалне заштите није лак и да носи са собом велику одговорност.

„Сви који радите у систему социјалне заштите пре свега треба да имате развијену емпатију, да сте хумани, толерантни и да волите да пружате помоћ онима којима је потребна, јер једино са таквим особинама ћете бити одлични у свом послу. Драго ми је што наша земља има много таквих људи“, нагласио је Јанић.

Како је навео, посебно му је драго што на конференцији учествују и пријатељи из суседних земаља, Македоније и Босне и Херцеговине, који ће разменити своја искуства са колегама из наше земље, јер ће то бити веома корисно.

„Верујем да ћемо заједничким радом и ангажовањем успети у нашем заједничком циљу – да чинимо наше друштво још бољим и солидарнијим и да наши  грађани имају још боље услове живота“, закључио је Јанић.

Подели: