Povodom jučerašnjeg neuspelog pokušaja Centra za socijalni rad iz Blaca, da realizuje privremenu meru i decu iz porodice Dačević, premesti u drugu srodničku porodicu u kojoj su deca inače i odrasla,  a na osnovu stručne procene da je to adekvatno i za decu bolje rešenje od sadašnjeg. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji ispitaće još jednom ceo slučaj i o tome obavestiti javnost.

 

Tim povodom ministar Ratko Dmitrović danas je imao seriju razgovora sa stručnim saradnicima iz samog Ministarstva i van njega, a dobijen je i vrlo detaljan izveštaj s mesta događaja. Ministarstvo prati situaciju iz sata u sat.

 

Utvrdiće se da li su i u kojoj meri radnici Centra za socijalni rad prekoračili svoja ovlašćenja, ima li tu elemnata disciplinske, prekršajne i krivične odgovornosti , kao i to ko su treća lica čije delovanje, od početka, u ogromnoj meri utiče na ovaj slučaj. Koji su njihovi motivi? Samo humanost, ili još nešto?

 

Sve što bude preduzeto imaće samo jedan cilj, da Marijana (10) i Marko (13) Dačević rastu i razvijaju se u za njih najboljem mogućem okruženju.