Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Fondacija Ana i Vlade Divac, danas su 20, maja, u Medija centru u Beogradu, predstavili rezultate istraživanja Projekta ,,Jednaki – ka uspostavljanju rodne ravnopravnosti, usklađivanjem radnog i porodičnog života zaposlenih“, sprovedenog  uz podršku Evropske komisije.

 

Rezultati istraživanja pokazuju da rodna nejednakost u privatnom i poslovnom životu i dalje posotoji, ali i da zaposleni nedovoljno koriste  mehanizme koji im stoje na raspolaganju u ostvarivanju prava na rad i roditeljstvo.

 

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić, istakla je da je zadatak Ministarstva, da radi na usklađivanju rada i roditeljstva, pre svega kroz usklađivanje smena u školama i radnog vremena vrtića  i da motiviše poslodavace da izađu u susret zaposlenim roditeljima.

 

-Cilj istraživanja i projekta je da se vidi kakvo je stanje na terenu i šta mi kao institucija možemo da uradimo i predložimo drugim nadležnim ministarstvima kako bi se odnos te dve sfere života zaposlenih roditelja doveo u ravnotežu – izjavila je Aleksandra Čamagić.

 

Istraživanje pokazuje da se porodične obaveze tradicionalno vezuju za žene i da  majke i dalje snose najveći deo kućnih poslova, obaveza oko dece, ali i poslovnog dela života. U periodu dok su deca u uzrastu za vrtić, čak 70 odsto očeva je napredovalo na poslu, dok je to postiglo svega 30 odsto majki.

 

-Indeks ravnopravnosti pokazuje da su majke onemogućene da se bave karijerom i napredovanjem, jer se više angažuju u porodici, a neusklađenost postoji i u zaradi i uloženom vremenu – istakla je Aleksandra Čamagić,  dodajući da  primeri dobre prakse postoje, ali da još nisu uvedeni kroz institucije.

 

Projekat bi, kako je rečeno, trebalo da posluži kao putokaz zaposlenima za usklađivanje rada i roditeljstva, a da period odrastanja dece učini manje stresnim za roditelje. Istovremeno, poslodavcima je neophodno predočiti da zadovoljni zaposleni više doprinose produktivnosti preduzeća. U skladu s tim ciljem, u okviru projekta „Jednaki“, Fondacija Divac izradila je i dva priručnika, kako za poslodavce tako i za zaposlene.

 

Jedan od vidova usklađivanja ovih različitih interesa je uvođenje fleksibilnog radnog vremena.

 

-Ako možemo da nađemo nešto pozitivno u protekloj Kovid godini, to je činjenica da je puno poslodavaca uspelo da istestira rad od kuće, kao oblik fleksibilnog radnog vremena. Cilj je da se taj oblik rada, i kada pandemija prođe, prihvati kao normalna opcija koja se može često koristiti i kada su u pitanju zaposleni roditelji.- izjavila je Gordana Bjelobrk, koordinatorka projekta „Jednaki“ i koautorka istraživanja „Jedinice lokalne samouprave i usklađivanje rada i roditeljstva“ i „Usklađivanje rada i roditeljstva – poslodavci i zaposleni“.

 

Ona je dodala da istraživanje pokazuje da bi za čak 90 odsto roditelja, kada bi menjali posao, od presudnog značaja bilo to da novi poslodavac ponudi neku formu fleksibilnog radnog vremena.

 

Gordana Jordanovski, koautorka istraživanja „Jedinice lokalne samouprave i usklađivanje rada i roditeljstva, rekla je da tek svaka peta opština ili grad u Srbiji imaju definisane aktivnosti usmerene na pomoć porodicama sa malom decom, samohranim roditeljima ili mladim bračnim parovima. Da sve nije tako loše pokazuje i podatak da 43 odsto opština obuhvaćenih istraživanjem, razmišlja o takvim olakšicama i planira da se aktivno uključi u afirmaciju roditeljstva kroz primenu rešenja koja omogućavaju lakše usklađivanje posla i privatnog života.

 

Dodatno, većina opština, njih 78,4 odsto, svesno je potrebe da svojim zaposlenima obezbedi institucionalne uslove za usklađivanje rada i roditeljstva i da na taj način poveća njihovu produktivnost.