Pomoćnica ministra za brigu o prodici i demografiju Aleksandra Čamagić, boravila je danas u radnoj poseti Ivanjici i Arilju. U razgovoru sa predsednicima opština zaključeno je da je reč o opštinama sa izuzetno zdravom prirodom, ali da je nedostatak radnih mesta i kvalitet života, razlog što se mladi koji odlaze na školovanje, uglavnom ne vraćaju u ova mesta.

 

 

Čamagić je u Ivanjici o demografskim problemima i merama koje bi mogle zaustaviti migraciju mladih u veće gradove i u inostranstvo ,razgovarala s zamenikom predsednika opštine Nenadom Glavinićem, a u Arilju s predsednikom opštine Predragom Maslarom.

 

 

Za Ivanjicau i Arilje, kako je rekla pomoćnica ministra, od izuzetnog značaja je izgradnja auto-puta za Crnu Goru, koji će bez sumnje privući investitore da ulažu u prerađivačke kapacitete, jer je ovaj kraj i u svetu poznat po proizvodnji maline i drugog kvalitetnog voća.

 

 

– Naše ministarstvo u saradnji s drugim ministarstvima, učiniće sve da se i u ovakvim sredinama u kojima ljudi žive od poljoprivrede, žive kvalitetno – rekla je Aleksandra Čamagić i dodala da tu pre svega misli na izgradnju putne infrastrukture, uređenje vrtića i škola i obogaćivanje kulturnih sadržaja za mlade.

 

Oba predsednika opštine su istakla da shodno svojim budžetskim mogućnostima iz lokalnih sredstava izdvajaju pomoć mladim majkama i bebama.

 

Ivanjica, Arilje, 14. jul.2021