MINISTARSTVO

Za brigu o porodici
i demografiju

Početna » Organizacija

Organizacija

Ministar – Radomir Ratko Dmitrović

 

Rođen je 1958. godine u Kostajnici, gde je završio gimnaziju, a pravo i novinarstvo studirao je u Beogradu i Zagrebu.

 

Profesionalni je novinar punih 40 godina. Bio je dopisnik dnevnog lista Politika i nedeljnika NIN iz Zagreba, komentator na Radio-televiziji Srbije, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Argument, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Vesti iz Frankfurta. U periodu od 2013. do 2017. godine bio je generalni direktor i glavni urednik kompanije Novosti. Pokretač je beogradske RAS televizije.

 

Radio je u Vladi Zorana Đinđića kao savetnik potpredsednika Vlade Nebojše Čovića i kao šef Informativne službe Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

 

 

 

Uporedo sa poslovima u novinarstvu, dve decenije se intenzivno bavi demografijom, problemima s kojima se Srbija i Srbi suočavaju na osnovu sve većeg mortaliteta u odnosu na prirodni priraštaj našeg naroda. U tom okviru nastoji da sagleda poziciju porodice, kao osnovne ćelije društva, njene mogućnosti, perspektive ili ograničenja u uslovima urbanog, odnosno ruralnog okruženja.

 

Aktivan je i na polju literature i publicistike. Objavio je obimno publicističko delo „Krst na križu“, te roman „Beležnica profesora Miškovića“, po kojem je snimljena televizijska serija čije prikazivanje počinje uskoro.

 

Oženjen je, otac dve kćerke.

 

 

Državni sekretar

 

Milka Milovanović Minić

 

 

Pomoćnici ministra

 

Aleksandra Čamagić

Marija Leković