Proglašava ljude izopačenim spodobama, bolesnicima, lažovima. Vređa, proziva, ocrnjuje cele porodice. Sudi i presuđuje. Vitla lažima s kadijskom nadmenošću, nipodaštava struku, institucije, višedecenijski rad ljudi, traži da se ne poštuju zakoni… Sve to, već nedeljama, radi dnevni list „Blic“, u slučaju devetogodišnje devojčice iz Rakovice. One koju je sud dodelio ocu. „Blicu“ se to ne sviđa. „Blic „ misli da dete treba dodeliti majci.

 

Šta god ko mislio Srbija je pravna država. Postoje zakoni koji se moraju poštovati. U suprotnom dobićemo anarhiju, pravni voluntarizam, kuburaško društvo u kojem odluke donosi jači; fizički, oružano medijski.

 

Devojčica K. P.  dodeljena je ocu u situaciji o kojoj „Blic“ izbegava da piše, a kada to ovlaš čini, onda pojašnjava da se iza odluke krije manipulacija, podmetanje, obmana. Svi lažu, samo „Blic“ ne laže.

 

Na jednoj strani su pedagozi, socijalni radnici, psiholozi, pedijatri, sudsko veće. Rečju, zakon. Na drugoj strani je „Blic“, koji tvrdi da su svi u krivu, da lažu, skrivaju istinu, manipulišu…

 

Nekoliko dana „Blic“ drži moju sliku u glavnom naslovu, na naslovnoj strani. Optužuje me da ne želim da pomognem detetu, da brinem jedino za fotelju. Ovo su naslovnice-poternice. Odraz svesti iskovane na matrici Divljeg zapada; jači sam, brži sam, ništa mi ne možeš? Prve pretnje već sam dobio. Videćemo ishod.

 

„Blic“ zna da ministar nadležnog ministarstva, a to je ovo koje vodim, za brigu o porodici i demografiju, nema zakonsku mogućnost konačne odluke u ovakvim i sličnim slučajevima. To radi sud, na osnovu mišljenja struke. Ministarstvo nadzire rad centara za socijalni rad, kao što je ovaj u Rakovici, i tu se nadležnosti ministra završavaju. Tako je uređeno zakonom. A da li sam uradio ono što je do Ministarstva i mene lično? Da, nekoliko puta, uz konstantno, svakodnevno praćenje slučaja. Poslednje je moja molba nadležnom sudu da još jednom zatraži ponavljanje celog procesa.

 

Sve ovo „Blic“ zna, ali nastavlja da laže, proziva, progoni. Sudi i presuđuje. Što se tiče one fotelje, totalan promašaj „Blica“. Čista autoprojekcija. Jednu mnogo, mnogo isplativiju napustio sam sopstvenom voljom, pre nekoliko godina.

 

Ovde je sve savršeno jasno; ili ćemo poštovati zakon, struku, sudove i sudske odluke, ili ćemo sve to kršiti, kao što predlaže dnevni list „Blic“.