-Povodom našeg velikog nacionalnog praznika Vidovdana i 650 godina grada Kruševca, svim članovima Vlade Republike Srbije bilo je veliko zadovoljstvo da ovde održe sednicu, a meni je učinjena velika čast da sam danas u Velikim Kupcima – rekao je ministar za brigu o porodici i demogafiju Radomir Ratko Dmitrović, koji je u ponedeljak 28. juna, obišao radove na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Knez Lazar“ u Velikim Kupcima.

 

Osnovnu školu „Knez Lazar“ koja ima četiri isturena odeljenja pohađa 220 učenika. Fiskulturna dvorana nedostajala je ne samo učenicima ove škole, nego i mladima iz okolnih sela.

 

Ministar je konstatovao da se rokovi na izgradnji dvorane poštuju i zaključio  da  je neophodno mladima na selu ponuditi ne samo školu, nego i mogućnost da imaju sprotske i druge aktivnosti, poput onih koje bi imali da žive u Nišu, Kruševcu ili Beogradu.

 

-Koliko to budžetske okolnosti dozvole pokušaćemo da ovakve objekte podignemo i u selima – rekao je Dmitrović. On je dodao da to zadire u domen njegovog resora i da će tim pre nastojati da  se ovakvi objekti grade gde god je to moguće,  jer to mladima daje motiv više da ostanu na selu i da u mestu u kom su rođeni zasnuju porodicu.