Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić, prisustvovala je svečanosti povodom Dana opštine Bogatić. Svečana akademija održana je u sali Kulturno- obrazovnog centra, a 10. septembar obeležava se u znak sećanja na 1381. godinu, kada je Ravaničkom poveljom Knaza Lazara Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države.

 

Državna sekretarka je u razgovoru sa predsednikom opštine naglasila da je Vlada Republike Srbije posvećena rešavaanju  pitanja demografije i poboljšanju demografskih prilika u svakoj opštini, gradu i selu. Ona je rekla da o značaju demografije i unapređenju demografskih prilika, kao i posvećenosti Vlade i predsednika Republike Srbije Aleksandea Vučića ovom najznačajnijem nacionalnom pitanju, govori i osnivanje posebnog ministarstva.

 

-Cilj je da svojim aktivnostima doprinesemo da građani kvalitetnije žive, da ostaju u svojim sredinama, rade i šire svoje porodice, školuju decu, da zajedno gradimo modernu i jaku Srbiju u kojoj je porodica najveća svetinja, a deca najveće bogatstvo – rekla je Milka Milovanović Minić.

 

Predsednik opštine Miljan Damnjanović je istakao da Bogatić ima dobru saradnju s Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima, koji su nekoliko puta dolazili u posetu toj opštini. Bogatić će, kako je rekao, ubrzo dobiti obrise urbanog i savremenog mesta, a prioritet opštinskog rukovodstva, prema njegovim rečima, je stvaranje boljeg života za sve građane.

 

-Danas stvaramo uslove za naše đake i studente, da dobiju najbolje obrazovanje, danas želimo  da naše majke i očevi imaju dostojanstvenu starost i podršku zajednice u kojoj žive. Verujem da Bogatić možemo učiniti sigurnijim i lepšim mestom za život, ako budemo sledili naše temeljne i istinske vrednosti – rekao je Damnjanović.