U sklopu pripreme kandidata za funkcije u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u inostranstvu, državna sekretarka Milka Milovanović Minić sa saradnicima, održala je u utorak 25. maja, prve sastanke u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju sa četiri kandidata koje je Ministarstvo spoljnih poslova imenovalo za obavljanje funkcije u konzulatima Republike Srbije u Grčkoj, Nemačkoj, Sjedinjenim američkim državama i Francuskoj.

 

Predstavnici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju,  detaljno su upoznali buduće predstavnike Republike Srbije u inostranstvu sa odredbama Porodičnog zakona koje su dužni da primenjuju u svom radu prilikom zaštite prava i interesa državljana Republike Srbije u inostranstvu, posebno u vezi sklapanje braka, priznavanja očinstva, vršenja roditeljskog prava, starateljstva, usvojenja i ličnog imena.

 

Državna sekretarka Milka Milovanović-Minić je svim kandidatima poželela uspeh na budućim radnim zadacima i istakla da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u narednom periodu izraditi uputstvo sa osnovnim informacijama iz oblasti porodičnopravne zaštite za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu.

 

-Želimo da damo svoj doprinos i olakšamo kolegama rad na zaštiti prava naših građana širom sveta. Kada imate obučene službenike i kvalitetno informisane građane, znatno je manja šansa da budu izmanipulisani i na taj način oštećeni u ostvarivanju svojih građanskih prava – kazala je Milka Milovanović-Minić